Van Frustratie naar Visie

Vorige week zat ik in gesprek met een retailer over zijn bedrijf en zijn wensen voor de toekomst.
Out of the blue zei hij ineens: “Weet je Annette, ik heb altijd keihard gewerkt, en mijn hele ziel en zaligheid ligt in mijn bedrijf, en nu….nu weet ik soms niet eens meer waar ik het nog voor doe, en of ik dit nog wel leuk vindt!”

Toen ik hem vroeg hoe hij zich nu voelde, gaf hij aan dat hij alleen maar bezig was om alle ballen in de lucht te houden.
De frustratie was groot omdat hij zag hoe zijn passie verdampte en zijn droom in rook op dreigde te gaan doordat hij het gevoel had zichzelf, zijn grip en de controle op het bedrijf kwijt te raken. In zijn ogen zag ik de frustratie en machteloosheid.
Dit was immers niet wat hij wilde en al zeker niet waarom hij ondernemer was geworden.

Zo herkenbaar……..
Toen mijn vorige eigen ondernemerschap eindigde in een faillissement, zakte de bodem letterlijk onder mijn voeten weg, er was door de situatie alle ruimte voor boosheid, verdriet, gevoel van vernedering, schaamte en frustratie.
Ik was boos op de hele wereld……. uiteindelijk belandde ik in de bijstand.

Er moest echt iets veranderen en ik besefte dat er alleen iets zou veranderen als ik zelf de initiator en de basis van die verandering zou zijn…… ik besefte dat blijven hangen in het verleden me vooral niet verder zou helpen, de hele basis voor verandering was mijn eigen verantwoordelijkheid.
Een pittige periode van zelfreflectie, dankbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en mezelf ontdekken brak aan een ontdekkingsreis naar mezelf, mijn eigen kern en basis en van daaruit ben ik weer gaan bouwen aan een nieuwe toekomst.

Nu kan ik oprecht zeggen dat het faillissement een groot cadeau is geweest, al duurde het best even voordat ik dat zo kon zien.

Ik zie zoveel ondernemers die uit balans zijn, die tegen een Burn-Out aan zitten of nog erger hun bedrijf door hun vingers zien glippen.
Niets wat er mooier is, dan jou als ondernemer weer perspectief, inzicht en balans te bieden.. Immers ik weet uit ervaring hoe het voelt.

Kun je je voorstellen hoe het zou en voelen om:
* je weer echt bezig te kunnen houden met je passie?
* weer echt bezig te zijn met datgene wat je het allerliefste doet?
* weer quality time te hebben met je gezin?
* weer dat heerlijke gevoel van vrijheid en balans te ervaren?
* weer tijd en ruimte te ervaren om te leven, te genieten, te ondernemen

Hoe zou het zijn om in 3 maanden van “frustratie naar visie te gaan?”
* Je weer de regie terugpakt over je eigen bedrijf en leven?
* Je weer de kansen en mogelijkheden ziet en pakt
* Weer met passie, lef, liefde en drive te ondernemen?
* Persoonlijk en professioneel te groeien als mens en als ondernemer?
* Alles met meer gemak en minder moeite gaat?

Meld je dan nu hier aan voor een GRATIS inspiratiesessie, waarin we samen de sleutel vinden naar jouw visie op succesvol ondernemen.
en je meteen aan de slag kunt met een aantal tools